DISSENYA UN PROJECTE TIC-TAC

Completíssim site creat per Daniel Sánchez i Anna Sorolla on trobarem tota la informació i la inspiració que necessitem per dissenyar les nostres pròpies propostes basades en el treball per projectes. Tots els recursos que recull aquesta pàgina web són ben útils i sucosos pedagògicament. Us deixem, com a mostra, aquestes taules TAC per a l'educació.

CONCURSOS DE VÍDEO COM A EINA DIDÀCTICA


Hi ha dues convocatòries de concursos de vídeo realitzats per alumnes a la vista:

1. Mobile Learning Awards. La Fundació Barcelona Mobile World Capital amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona convoca el primer Concurs Mobile Learning Awards. Per poder participar al concurs heu d’enviar, a través del vostre centre educatiu, enregistraments vídeo amb les següents característiques:

TRES POTENTS EINES PER CREAR QÜESTIONARIS

Us deixem a continuació tres potents eines per crear qüestionaris pels vostres alumnes i que poden ser una bona alternativa als formularis de Google. Comencem!

1. Blubbr és un servei web que permet crear qüestionaris en pocs minuts partint d'un vídeo de YouTube.

El seu funcionament és molt simple. En primer lloc ens hem de registrar emprant un compte de Twitter o Facebook. Després de posar el títol, podrem enganxar l'adreça d'un vídeo de YouTube seleccionat prèviament al requadre de cerca i automàticament el servei ens dirigirà a un panell on començarem a crear un qüestionari amb totes les indicacions i eines necessàries.

INSERIR IMATGES, VÍDEO I CONTINGUT MULTIMÈDIA EN UN FORMULARI DE GOOGLE DRIVE


El curs passat ja vam publicar dos tutorials on mostràvem com crear un formulari amb Google Drive i la manera de fer-lo autocorregible. Ja fa temps que són ben conegudes les possibilitats de Google Drive i els seus formularis per al treball a l'aula. Una d'aquestes possibilitats és la creació de qüestionaris per utilitzar-los en els processos d'avaluació.

Tanmateix, una de les mancances d'aquesta eina és la impossibilitat d'incloure al formulari imatges, vídeos i altres recursos multimèdia, de manera que si hi volem fer referència, aquests elements s'han de posar fora del qüestionari, amb les dificultats que comporta aquest fet. Intentaré explicar de manera senzilla com aconseguir incrustar dins del formulari qualsevol element extern que es trobi al web (imatges, vídeos, sons ...).

ELS ESPAIS DIGITALS I COMUNICATIUS DEL CENTRE: GESTIÓ INTEGRADA DE LA IDENTITAT DIGITAL DEL CENTRE

FONT: Documents elaborats per l'Àrea de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.