OPEN SANKORÉ: PROGRAMARI PER A PDI LLIURE I GRATUÏT

FONT: educ@conTIC

Open Sankoré és un software per a PDI lliure i gratuït compatible amb qualsevol model de pissarra i sistema operatiu (Linux, Windows, Mac). Forma part d'un projecte impulsat pel govern francès orientat a l'alfabetizació digital, lliure i gratuïta per a tothom, especialment pensat per a Àfrica. A més a més, és una peça d'un ecosistema  més ampli obert a tots els docents per a la creació, edició, difusió i posada en comú de recursos educatius (OER) lliures. La "communauté de Partage de tous les enseignants" (comunitat d'intercanvi de tots els docents) és un espai web gratuït on, a més de trobar recursos per Open Sankoré, s'estan creant grups de discussió i repositoris d'altres programaris educatius lliures i gratuïts.


La interfície d'Open Sankoré està traduïda a 21 idiomes (s'instal·la en el que tinguem configurat el sistema operatiu, Català inclòs), encara que la majoria dels recursos i la seva pàgina web estan únicament en francès i anglès. Entre les eines que ens proporciona trobem les típiques: llapis, goma, marcador, selector, punter làser, línies rectes, text, eina de captura de pantalla i teclat.


S'hi poden incrustar objectes, disponibles a la galeria, com sons, vídeos, imatges, animacions flash, elements interactius, lupa, regle, esquadra, formes... A diferència d'altres programes propiataris, Open Sankoré permet la inserció de codi HTML fent possible la incrustació de tots els recursos web que ofereixin un codi embed.

També ens permet navegar per Internet amb un navegador nadiu amb el qual podem, entre altres coses, incrustar objectes flash de qualsevol pàgina web (només consultables en línia), navegar per les carpetes de l'ordinador amb un navegador de fitxers, mostrar l'escriptori, importar i exportar en diversos formats (encara que convé recordar que els formats dels editors de PDI comercials són propietaris i incompatibles).



Cliqueu aquest enllaç per descarregar-lo i provar-lo. Només cal omplir un breu formulari abans de començar la descàrrega.

En aquest altre enllaç trobareu un tutorial en català que us guiarà en el procés d'instal·lació, configuració i primers passos d'aquest magnífic programa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada