SESSIÓ 1

A. NOTÍCIES, NOVETATS I ENLLAÇOS D'INTERÈS

FONT: Àrea Tic - Àrea Tac a Tarragona

>18 anys, si G+ IN, gmail OUT. Aquest mes de setembre ha estat la data seleccionada per Google per a obrir públicament el seu servei Google +, una xarxa social. Per defecte, el servei està actiu per a tothom, fet que pot afegir problemes als comptes dels alumnes menors de 18 anys que treballen amb Google.


  • Quan s'efectua una nova alta a qualsevol dels serveis Google (inclòs Gmail), s'accepta en les condicions del contracte:
    2.3 Ud. no podrá utilizar los Servicios y no podrá aceptar las Condiciones si (a) no es mayor de edad y no puede formalizar un contrato vinculante con Google, o (b) no posee la capacidad jurídica necesaria para recibir los Servicios de conformidad con las leyes de Estados Unidos u otros países, incluyendo el país donde Ud. resida o utilice los Servicios.”
    L'edat fins ara no ha estat determinant per a emprar Gmail, ja que ni tan sols era obligatori posar-la. Però si des del mateix compte de Google, on hem marcat que som menors de 18 anys, volem activar els serveis de Google+, en ser aquest un servei de xarxa social, Google passarà automàticament a bloquejar tots els serveis del compte. A la xarxa ja es poden llegir nombrosos casos que s'han esdevingut. Google, en les seves normatives d'ús, té escrit que així ho pot fer:
    “1.2.   El usuario debe tener al menos trece (18) años de edad para utilizar el Servicio. Google se reserva el derecho de dejar de prestar el servicio a cualquier usuario sin previo aviso, en cualquier momento y por cualquier motivo.
    Són temes que cal saber, que queden lluny del camp docent i prop del complicat camp legislatiu, però que poden afectar el treball que realitzem a l'aula. D'altra banda, sense deixar de subratllar que els permisos d'autorització i comunicació a les famílies són el primer que sempre hem de portar a terme, també podem pensar en solucions com Google Apps. Google Apps permet proveir els alumnes de correu electrònic, calendari, documents... A continuació trobareu un document on l'Escola Joan Ardèvol de Cambrils ens explica la seva experiència amb aquesta eina: passes donades, cost (50 € l'any), adequació pedagògica... Es tracta d'un document molt aclaridor i creiem que la seva experiència pot ser molt útil per altres centres.
    També us deixem un videotutorial que explica com configurar Google Apps i no us perdeu aquest enllaç a Educ@conTIC sobre el mateix tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada